7 gode råd.... Holdbare tulipaner.


1. Ikke mere end 2 cm vand i vasen. Tulipaner drikker koldt vand og fylder man vasen helt op, drikker de alt vandet. Jeg har testet det og det er rigtigt. Med kun ca. 2 cm vand i vasen, drikker de ikke for meget og derfor springer de ikke så hurtigt ud. Skift derfor hellere vandet eller giv dem mere hver dag.

2. Giv tulipaner et vandret snit. Klip dem over. Alle andre blomster vil gerne have et skrå snit, så de har den største drikke flade som muligt. Det vil tulipaner ikke, for så springer de hurtigere ud. Klip gerne 1-2 cm af når du snitter/klipper dem.

3. Inden du sætter tulipanerne i en vase, er det en god idé at lade tulipanerne ligge på spisebordet i en times tid. På denne måde vender de sig til varmen i hjemmet.

4. Stilles koldt om natten. Pak avispapir omkring tulipanerne, så de står godt i spænd og sæt dem koldt og mørkt om natten. Tulipaner er nemlig pjattet med at "sove" om natten og derfor er de mere sprøde næste morgen.5. Er tulipaner en ensom blomst? Nej, det er den faktisk ikke. De andre blomster er bare ikke særlig gode venner med dem. Roserne er tulipanernes ærkefjende, eller det er egentlig tulipanen, der er rosens fjende. De dør i løbet af ingen tid, hvis de står i samme vase.

6. Tulipaner vil have det koldt. Så koldt som muligt, bare ikke frost.

7. Husk efter at have haft tulipaner i en vase, skal den helst gøres rent med klorin eller lignende, før der kommer andre blomster i vasen. Skyl godt efter med varmt vand, inden andre blomster kommes i.

 

Synes godt om

Kommentarer

Frau Winther
,
Hej Malene. Tak for gode råd. Dit punkt 4 og 5 ser ret ens ud 😉
Malle
,
Hej Frau Winther. Tak for observationen, det er hermed rettet 😃😃👍🏻
education tips,
Pretty! This was a really wonderful article. Thank you for providing this info.
edutips.eu/