7 gode råd til dejlige forårspotter.Solen skinner, vejr temperaturen stiger og fuglene pipper.
Dette giver en automatisk lyst til at komme i haven og ikke mindst se blomster derude.
Jeg har her lavet en lille samling af gode råd til, hvordan du får det bedste ud af dine potter på terrassen.


 • Vælg en eller to serie potter.
  Med mindre du har en have eller terrasse på rigtig mange kvadratmeter, så er det vigtigt, at det er blomsterne der har opmærksomheden og ikke en million forskellige potter. Ensartethed.

 • Find potter med dræn i.
  Vælg gerne potter med hul i bunden. Vi lever i Danmark hvor det regner mere end solen skinner, så chancen for at der er brug for et udløb til vand er stor.

 • Brug Leca kugler.
  Er der ikke hul i bunden, eller der ingen mulighed er for selv at lave nogen (Dette kan man selv gøre hvis det evt. er en zink balje) så brug meget gerne leca kugler i bunden, for at sikre at rødderne ikke står i alt for meget vand af gangen.

 • Skift jord og Leca hvert år.
  For at sikre at blomsterne har det godt, vil jeg anbefale at der hvert år bliver skiftet ALT jord ud. Ikke noget med at gemme det jord, som rødderne ikke helt har nået. Det er det sikreste, og så er man også sikker på, at der ikke er nogle myrer, snegle eller mus, der er kravlet i hi, i løbet af vinteren.

 • Vælg blomster der skal have den samme mængde vand.
  Det er vigtigt at overveje, hvor tørstige de forskellige blomster er.  Det er ikke nemt at sikre, at alle blomster i den samme potte overlever, hvis de skal have forskellige mængde vand.

 • Vælg blomster der skal have den samme mængde sol.
  Overvej inden du planter, hvor skal potten skal stå. Skal den stå i solen eller i skyggen? Vælg også blomster der passer sammen, i forhold til hvor meget sol de må få.

 • Nippe, Nippe og Nippe.
  Det er vigtigt at soignere dine planter. Nippe de små døde blomsterhoveder af. Fjerne blade der er blevet solskoldet, eller blade der er visne.
  Fjern hele tiden det døde, så giver du plads til endnu flere nye blomster.
  Det ser altså også pænere ud, at der kun er flotte blomster, og ikke en blanding af friske og døde. Hellere at der ikke er så mange blomster, men at dem der så er, er smukke og friske.
Det sidste fif, er et stort opråb. NYD JERES POTTER! Husk at kigge på dem, og bliv glad når du ser en ny blomst er på vej. Du er ikke tosset fordi det giver begejstring, når det gror. Hvis det er tilfældet, så er mor og jeg i hvert fald klar til den lukkede afdeling. Hun kan finde på at ringe og fortælle mig hvis der er nye blomster på vej, i en bestemt krukke eller lign. Vi er vist lidt tosset.

Synes godt om

Kommentarer