7 gode råd til en holdbar buketNu har i fået flotte buketter. Er det så ikke også vigtigt at de holder så længe som muligt.

Det synes jeg ihvertfald. Så jeg har sammensat nogle gode fif, som kan gøre at buketten står længere end hvis i bare havde puttet den i vasen and thats it.

1. Vask vasen godt inden brug. Gerne med lidt klorin, hvis det er muligt, også skyld vasen godt af med vand bagefter. Der kan nemt sidde en form for belægning eller slim nede i vasen hvis den har været brugt før. Hvis der har være tulipaner i vasen sidst og den ikke er gjort ren, og du putter nye roser ned i. Garantere jeg at de ikke holder ret længe.

2. Skift vand i vasen HVER dag. Ved nogle buketter får man en lille pose med noget pulver i som man kan putte i vandet. Der er delte meninger om dette. Min holdning er at et vandskift er mindst lige så godt. I posen er der en form for blomster sukker, dette er selvfølgelig en god ting for blomsterne. Men det er også en dejlig ting for bakterierne og det er vi jo ikke glade for. Derfor følg punkt 1 og så skift vand, skift vand, skift vand. Et godt fif : tulipaner vil ikke have ret meget vand af gangen så hellere opfyldning flere gange.

3. Giv gerne stilkene et nyt snit. En buket der hænger en smule med hovedet kan faktisk rejse sig igen ved at give stilkene et nyt skråt stilk. Synes i at det er svært at gøre med en kniv så brug en saks. Det er alt andet end lige bedre end at lade helt værd.

4. Stil blomsterne koldt om natten. Blomster vil ligesom mennesker også godt sove om natten. Det gør de bedst i rum med 8-5 grader og gerne også i et mørkt-rum. Sådan!!! Det er der da i hvert parcel hus. Så ingen problemer! Ej kig på temperaturen uden for. Er der risiko for frost, skal blomster ihvertfald ikke udenfor og stå. Men ellers er en garage eller en kælder et oplagt sted. Husk anthurium (flamingoblomst) og lign. (Trope blomster) vil gerne have et lille viskestykke over

5. Fjern de døde venner. En buket med forskellige blomster i vil også have en forskellig holdbarhed. Tulipaner og franske anemoner holder ikke nær så lang tid som chrysantimum og gerbera. Efter lidt tid vil dette blive tydeligt i buketten. Når i ser dette synes jeg at det er en god ide at klippe de døde blomster væk. For de brune blade smitter de pæne blade.

6. Fjern buketten fra sollyset. Når i nu ikke er hjemme fra 8-16. Er der jo heller ikke den store grund til at buketten skal stå og se lækker ud på køkkenbordet hvor solen brænder ind på den. Skub den over mod væggen hvor den ikke står og bager. Solbrændte blomster No Go. (Da det vil se vældigt mærkeligt ud hvis i forsøger at putte solcreme på blomsterne)

7. Nyd det så længe det vare. For hulan da. I har været så heldige at få blomster. Så nyd det nu stedet for at bekymre jer over hvor længe den holder. (Jeg ved godt at punkt 7 modsiger alle de andre, men come on, intet holder evigt) elsk dem mens de er her og mindes dem når de er væk. Også skynd jer ned og køb nogle nye. 😃

Synes godt om

Kommentarer