Dagens tip April#

Bare fordi at april måned blev ret forvirret og præget af renovation på bloggen skal i ikke snydes for de tips der så alligevel kom ud. Maj måned bliver forhåbentlig meget bedre.

 1. Monstrea! Vand på bladende og flotte store huller i bladende er et tegn på velvære.
 2. Zamioculas. Dens rødder er så stærke at den nemt kan sprænge en potte, hvis den har for lidt plads
 3. Er du kommet til at overvande din plante, kan du med fordel tage den op af potten, fjerne alt jord fra rødderne også plante den på ny, med ny jord
 4. Pyntebark er ikke kun til pynt, men har også et formål, da det ikke kun ser godt ud men også holder på fugten i jorden.
 5. Når alle jeres løg er afblomstret, skal de i jorden og ikke i skraldespanden
 6. Jo tyndere plade på planten, jo mere vand
  7. Vidste i at der er så lidt i orkide gødning, at en kop kold te har samme virkning.
  8. Hvorfor er det en god ide at plante sine planter i potte med underskål? Fordi du sikre dig mod overvanding, da planten selv tager det den skal bruge, resten ender i underskålen.
  9. Har du løg i haven du gerne vil have til at blomstre år efter år. Klip de afblomstrede hoveder af, men lad bladene visne ned, for de giver løgnene energi til næste års blomstring
  10. Er du i tvivl om en plante er i live efter vinteren, kan du nemt tjekke det ved ar ridse i overfladebarken med en negl. Er der grønt under neglen, er planten frisk. Er der brunt er den død.
  11. Blomsterdekorationer. Ved brug af OASIS skal man huske at den skal suge alt vandet selv. Fyld en balje med vand og læg Oasis blokken oven på vandet. Når den rammer bunden har den selv suget alt det vand den har brug for, og der er ikke nogen luft lommer der ikke har trukket vand.
  12. Hvorfor er det en god ide at bruge leca i bunden af ens potte? Hvis der ikke er hul i bunden af potten, skaber lecaen det dræn som gør at planten ikke bader i vand og derfor drukner
  13. vejrudsigten sir slud og måske lidt frost. Pas på jeres tilplantede krukker. Enten tildæk dem og sæt dem tæt på husmuren eller tag dem indenfor om natten.

Synes godt om

Kommentarer