Gå glad i bad..... også dig Mr. PlanteFor noget tid siden lagde jeg et billede på min Instagram, hvor mine planter fik et bad. Dette var til undren for nogen. Hvorfor det?

Sagen er den, at når man har planter indenfor, så bliver planterne støvede, ligesom alt andet i rummene. De fleste tænker dog ikke over, at planterne altså også skal støves af engang imellem. Støvet sætter sig både på undersiden og oversiden af bladene, og den nemmeste måde at komme det problem til livs er at give dem et brusebad.

Husk at skrue ned for det varme vand. Planter er ikke vilde med 40 grader varmt vand. Prøv at forestille jer dampede spinat. Av mine planter.
Når du har givet dem en brusetur, og kommet godt omkring både overside og underside, så lad dem stå at tørre, og stil dem tilbage på deres plads. Meget nemt ikke!!!

Jævnlig rengøring af planterne på denne måde, hjælper både til at forhindre utøj, og rødderne får en god og nærende portion vand.

Husk dog, at kaktus og sukkulenter skal holdes ude af badet. Det er lidt risky, for de kan godt blive overvandet.
Planter i vandbad er heller ikke en dårlig ting.

En rigtig god idé mht. til vanding af planter er ganske enkelt at give dem et vandbad. Dette kan nemt gøres i køkkenvasken, men hvis man har mange planter, så vil en større balje, eller et badekar være oplagt. Man fylder ganske enkelt bare karet op med vand, så hele potten og jorden er dækket af vand. Når alle vandboblerne forsvinder fra planterne, har de optaget den mængde vand, som de har brug for. Herefter tager jeg planterne op af karet, og lader dem dryppe af i bruseren, inden de stilles tilbage på plads.

Dette anbefales særligt til Orkideer, hængeplanter og sukkulenter, der oftest bør vandes fra bunden. Perler på snorer er også en af de planter der ville elsker det.

Synes godt om

Kommentarer