Gode fund og guld i gemmerne

kræmmermarkeder, bagagerumsmarkeder, loppemarkeder, ja kært barn har mange navne.
Det er super hyggeligt, folk er altid i godt humør og stemningen er altid i top.
Mit lille købmandsgen elsker disse dage.
Nogle gange har jeg begge kasketter på, både som sælger og som køber.
Det sker nemlig også, at jeg selv har en stand, hvor jeg forsøger at sælge noget af mit guld.
Det betyder jo, at der er plads til noget nyt.
Jeg er vild med, at gøre en god handel, både som sælger og køber.
Når jeg kigger rundt i mit hjem, har jeg faktisk også gjort nogle gode fund.
Mange af dem, er dog allerede solgt videre igen. Jeg er ikke altid så god til, at have de samme ting til, at stå alt for længe.
Der skal ske noget, og helst hele tiden.
Gode fif til en god handels dag.
1. Kom tidligt.

Hvis du vil gøre rigtige gode fund, så kom tidligt om morgen. Det er også gerne der, de professionelle kræmmere er. Men på samme tid, så kan du også være heldigt, at få dine loppefund til næsten ingen penge sidst på dagen.


2. Kontanter.

Selvom de fleste har Mobilepay, så ville det da være virkelig træls, hvis du var nødt til, at gå glip af dit fund, fordi du ikke har mulighed for at betale.


3. Respekt.

Prut om prisen, helt sikkert. Men jeg synes også, at det er vigtigt, at være respektfuld. Har du tænkt at 20 kr. er en god pris og sælger siger 250 kr. Så i stedet for at forsøge og måske fornærme sælgeren, sig, at i er så langt fra hinanden. Så slutter alle i en god tone og ingen bliver fornærmet.


4. Prisen er ikke altid den pris der bliver sagt.

Hvis en sælger siger 35 kr. er det sjældent, at der ikke er mulighed for lidt forhandling. Husk, det koster ikke noget at forsøge, så længe det er med et smil på læben og i en god tone.


5. Opbevaring.

Det er en rigtig god ide, at have sin egen opbevaring med. En kurv, poser eller evt. en trækvogn. Det er ikke altid, at sælger har poser nok, eller mulighed for, at pakke ind i aviser osv. Hellere sikre, at du selv har med, så ødelægger du i hvert fald ikke selv dine gode fund.


6. Alt kan sælges. Husk det!!

Jeg står rigtigt tit selv og overvejer og overvejer. Men jeg har taget en beslutning om, at gør jeg det, så skal jeg købe det. Det ender altid med, at være de ting man fortryder man ikke har købt.
Går det helt galt kan man jo selv bare sælge den videre igen, og så er de fleste af pengene ikke gået tabt.


7. Godt humør og sommertøjet på.

Husk det gode humør, masser af mønter, en flaske vand. Så er det bare, at komme afsted og nyde dagen. Det er tit en ren fest, at være afsted. Jeg kan få et helt adrenalinrus af følelsen af, at gøre et godt kup.

Som køber skal man huske, at kigge rundt med en hvis skepsis. Mange ting er super fede og tit også til en dejlig pris, men der står ikke noget om, hvor ægte det er.

Sælges det meget billigere end i butikkerne kan en huske regel være, at så er det gerne ikke helt som det skal være.

Ting der tit kan være falske er: parfume, sko, sokker, tøj, smykker og lamper. Jeg kunne egentlig blive ved, er det populært bliver det kopieret.

Nogle gange tænker jeg dog ikke altid over det. Er jeg forelsket i en stol er jeg lige glad med om der står Ilva, IKEA eller Børge Mogensen.

Jeg er selv vild med kræmmermarked på tangkroen i Århus, marked på dyreskue pladsen i Horsens, og kræmmer marked i Mads by parken i Fredericia og Vorbasse marked i Jylland, samt Ørbæk marked og langeskov marked på Fyn.

Husk altid, at medbring det dejlige humør, solbriller og solcreme og slut dagen af med en fadøl. Så kan det kun blive en god dag.

God fornøjelse.

Synes godt om

Kommentarer