Krukke føljeton... ForglemmigejMyosotis sylvatica eller victoria blue kært barn har mange navne.
Forglemmigej er en toårig plante, som visner væk efter blomstring og frøsætning. Nye planter spirer frem sidst på sommeren og overvintrer og blomstrer næste forår. Den har en blød vækst.
Populær plante med små og blå, stjernelignende blomster. Forgelmmigej er nem at dyrke, den trives på både skyggefulde og solrige steder. Den er fin som kantplante og bunddække mellem og under større buske, til at dække bare pletter i haven og langs husmuren.
Hvis man planter den i potte skal man huske at, den er fremdrevet til at stå i potte og derfor ikke er super vild med frost. Derfor skal den stå tæt på husmuren eller der skal lægges noget hen over hvis der er chance for frost.

Den er mest kendt som den blå lille blomst, men den fåes faktisk også i en romantisk rosa farve og i hvid.

Med navnet og dens romantiske udseende har forglemmigej selvfølgelig været en yndet blomst fra bejler til den udkårne. I urtemedicinen har den også haft plads som et middel anvendt mod tuberkulose.

Hvis der skal lidt historie med også:
Det siges, at da Gud skulle navngive alle de dyr og planter, han havde skabt, var den lille blomst bange for at blive glemt i travlheden, så den råbte gentagne gange: ’forglem mig ej, forglem mig ej’. Og så lå navnet lige for

Synes godt om

Kommentarer