Krukkeføljeton... chokoladeblomst

Duften af kakao....

På latin hedder chokoladeblomsten, Cosmos Astrosanguineus. Den stammer fra Mexicos skove og har meget mørkerøde blomster. Blomstringen sætter ind midt på sommeren, og når først den er i gang, bliver den ved, til frosten kommer.
Den er velegnet til både krukker og i bede.

Det er korrekt den dufter af kakao, dog er den tydeligst om morgen.

Jeg har altid været totalt vild med den. Ikke så meget fordi den dufter, for det er en arbejdsskade, jeg kan ikke dufte dem mere. Jeg er vild med den, på grund af dens flotte små blomster og dens vilje til, at fortsætte med, at blomstre hele sommeren. Jeg elsker dens tætte grønne busk, hvor der så stritter blomster op fra. Den er enkel og dekadent. Jeg er vild med den.

Pleje:
Hvis man vander en chokoladeblomst for meget kan den nemt blive ranglet at se på. Derfor skal man finde et niveau, hvor den er en smule tør inden den får vand. Den må på inden måde tørre ud. Jeg betagter den lidt, ligesom en pelargonie. Den vi gerne tørre lidt ud, men ikke alt for meget.
Den vil gerne gødes moderat ligesom de fleste andre sommerblomster.

Man kan tage den op og gemme knoldroden til næste år og være heldig at den kommer igen. Den skal ligge tørt, men behøver ikke sol, så i kælderen eller i skuret med den.

Synes godt om

Kommentarer