mit hoved eksploder snart

Jeg deler selvfølgelig ikke alt, hvad der sker i mit liv med jer. Men alligevel så får i et godt indblik i, hvem jeg er og, hvad der sker i hverdagen. Måske ikke lige den dag det sker, men når jeg er klar.

Nu er jeg ved at være klar til at fortælle jer, at der virkelig har været kaos på øverste etage. Det er der faktisk stadig, men jeg har fået nogle værktøjer der virkelig hjælper mig rigtigt godt på vej.

For en del uger siden vågnede jeg pludselig midt om natten ved, at jeg kunne høre en virkelig voldsom hyletone.

Jeg gik længe rundt i lejligheden og tænkte, hvad det kunne være. Naboen, tv'et, en radio, brandalarmen (ja, så høj var den altså) indtil det går op for mig at det altså er inde i mit hoved det hele sker. Jeg har simpelthen fået tinnitus. Virkelig en høj en af slagsen. En af dem, som nok ikke sådan bare lige helt går væk igen.

En betændelsestilstand i højre øre har skabt nogle rifter, som har gjort at hørelsen er faldet og derfor er tinnitusen opstået. Øv bøv bussemand.
Man måler en form for lyd man kalder DB og derfra kan man vurdere, hvor slem lyden er. Men, da jeg sidder inde ved lægen hører jeg ikke, at han fortæller mig, hvor høj den er. Det siger lidt om, hvor høj den er, men også, hvor forvirrende og tosset tid det var.

Og så er vi ikke ynkelige mere eller har ondt af Malene. Bum!

Efter snak med læger osv har jeg fået nogle virkelig gode øvelser, som hjælper mig med at nedsætte larmen rigtigt meget. Nogle dage til slet ingen ting. Men en ting man skal huske er, at sådan en ting er stressbetonet. Så jeg er blevet hipster. Jep, jeg sagde det folkens! HIPSTER!! Lyden af brusende vand, eller regnen der falder, et godt tæppe og nogle virkelig gode vejrtrækningsmetoder, og så skal der simpelthen mediteres. Det troede jeg aldrig skulle være mig. Det har jeg alt for meget krudt i røven til. Men det virker, så nu er det mig. Det er virkelig det vigtigste.

Det er lidt af en mavepuster pludselig at få. Mest fordi, at det jo ikke er en ting som folk ser. Man kigger ikke på mig og siger: Hold nu kæft hun har en hyletone som den bedste skrigebaby ikke kan overdøve inde i hovedet.
En ting er overraskede og gjorde mig bange var alle de følelser der følger med.
Det er ikke bare den fysiske ting ved, at det ringer for ørerne. Det er så meget mere end det. Man går hen og bliver trist og ked af det. Ikke fordi man er trist men simpelthen fordi, at man ikke kan overskue andet. Man tænker nogle tanker som ikke er sunde for en eller ens sind.
De få timer jeg så endelig sov, drømte jeg de mest frygtelige drømme. Den ene nat vågende jeg og havde drømt at jeg var gået i køkkenet og stukket en kniv ind i øret, og jeg vågner ved, at jeg kan mærke, at det skærer i øret, eller drømmer, at en læge operere en sluk knap ind i øret, så jeg bare kunne slukke for øret (mere ønsketækning end et mareridt ).

Nu skal det ikke være et sympati indlæg. Men, et indlæg, der giver et indblik i, hvad der sker lige nu.
Det går rigtigt godt lige nu nemlig. Solen skinner og humøret er endelig ved at være godt igen.
Stadig er der dage, hvor jeg ikke forlader lejligheden, for jeg kan ikke gøre en dyt for at få skrigebabyen væk i hovedet.
Men, der er dage, hvor jeg bare skal huske at mærke efter, nyde livet og høre på rislende vand i en halv times tid, og så kører det igen.

Det giver stof til eftertanke og det er altså også meget sundt. Dette giver mig en mulighed for at takke nej og sige fra. For jeg har ikke længe mulighed for at presse mig selv og gøre ting, der bliver for meget, for så går det galt. Det er faktisk ikke en skidt ting, for det tvinger mig til at forholde mig til, hvordan jeg har det. Og det har jeg ved sød grød aldrig været ret god til. Det er så det jeg skal bruge sommeren på. Mærke Malle.

Wauw en smørre. Kunne i holde helt til slut? Fattede i pointen? og mærkede i, at Malle har det godt igen?
Det håber jeg I gjorde, for det har jeg.


Ha en fantastisk dag alle sammen
Kram


Synes godt om

Kommentarer