Pilea babyer..... How to do it.Kinesisk pengetræ

Dette er helt sikkert Trendplante nummer et.

hvordan laver man pilea babyer?

Fremgangs måde


Hiv fat i moderplanten, evt. træk den op af potten. Omkring et babyskud med dine fingre, også arbejd dig stille og roligt ind til selve stammen via babyskuddet.
Der hvor babyskuddet mødes med moderstammen skal du brække den af.

[gallery ids="833,813,821"]

Nu er der en del forskellige holdninger til hvad man så skal gøre.
Det er min erfaring at der er størst overlevelses succes, hvis du derefter ligger babyskuddene i en lille skål vand. Der skal de ligge indtil de har fået små fine gennemsigtige rødder.
Det er meget forskelligt hvor længe de skal ligge før der kommer rødder. Om sommeren går det langt hurtigere end om vinteren. En baby jeg havde, lå kun i vand i en uge, men jeg har også haft nogle liggende i vand i 2 måneder.

Læs også: Moderne Svigermor 


Når rødderne er store nok plantes de i potter. Der må meget gerne være leca sten i bunden og så godt med jord i.


De vil gerne være fugtige det meste af tiden og helst ikke tørre alt for meget ud.
Tænk på at de har stået i et glas vand og kommer nu over i tør jord, så glem endelig ikke vandingen.
Gødning fremmer helt sikkert væksten. Moder planten kan tåle gødning ved hver 3-4 vanding, men pas på med alt for meget gødning til babyerne.. Dette er dog ikke en nødvendighed. Mine har aldrig fået gødning og jeg har lavet nogle fine babyer alligevel.

Mine Pileaer er meget glade for sollys, men hvis man ønsker helt mørkegrønne blade, ville jeg ikke placere dem i direkte sollys. Jeg vander dem ca. hver 5. dag i sommer perioden og engang hver 7-9 dage i vinter perioden. Pileaen vil rigtigt gerne tørre godt ud før den for vand igen. Så intet med at den skal stå med fødderne i vand.

God fornøjelse.


 

 

 

Synes godt om

Kommentarer