Plante guide.... IKKE giftige planter.Hej Rødder


Der er blevet efterspurgt en guide til planter, som man med god samvittighed kan stille i højde med ungerne og, hvor katten kommer hen også.
Dette er faktisk ikke noget jeg som sådan har tænkt på før.
Måske det er fordi jeg hverken har små, elskede unger rendende, eller alle de små katte bæster (jeg er ikke det store katte menneske)
Hvorfor er det vigtigt? Jamen det er da tonse vigtigt faktisk. Er det ikke rigeligt, at de små poter kan stikke sig på vores lækre kaktusser? Skal de nu os have ondt i maven fordi de kommer til at putte et blad i munden? Nej da!

Det er der faktisk ikke ret meget info om.
Der er masser info om giftige planter. Alle dem her må man ikke spise. Dem her er usunde for katte og dine børn. De må ikke spise denne her. Men hvilke planter må de så spise, uden at få udslæt, ondt i mavsen og en bagdel der kommer til at være øm efter en nat på kummen.

For at få lidt hjælp snakkede jeg med en lille livlinje jeg har med hensyn til planter. Han gav mig denne liste. Med det svar var da noget af det sværeste jeg havde spurgt ham om længe. Så efter lidt betænkningstid, og sikkert også en hel del kaffe (måske også et enkelt bande ord eller to om, at jeg nu forstyrre ham igen 🙂 ) kom der denne liste tilbage til mig.
Jeg synes helt sikkert, at der er nogle imellem som i sagtens kan bruge, og sikkert har nogle af de grønne planter stående i stue.
Morgenfrue
Hibiscus/Syrisk rose
Petunier
Camellia
Russervin (Cissus antarctica)
Aloe Vera
Koriander
Anis
Majsplante
Rose
Kamille
Rosmarin
Citronmelisse
Magnolia
Mælkebøtte
Dild
Bambus
Basilikum
Solsikker
Timian
Eucalyptus
Fennikel
Oregano
Fuglegræs
Persille
Julekaktus
Krybende figen
Kornel
Påskekaktus
Bougainvillea
Tidsel
Mynte
Venushår
Væddeløber
Kornblomst
Saintpaulia
Fønikspalme
Voksblomst
Dahlia
Dracena
Begonia
Gardenia
Gloxinia
Zebraplante
Bjergpalme
Passionsblomst
Koraltop (Kalanchoe)
Paletblad (Coleus)
Svigermors skarpe tunge
Rejsendes træ (Ravenala)
Slørasparges
Brudeslør
Syrener Ficus (birk)
Flittig Lise
Husfred
Hibiscus
Rosengeranium

Synes godt om

Kommentarer