Plante guide..... Vanilje orkideen


Denne her er altså helt vildt sjov.
Vanilje orkide! Jep, det er rigtigt.
Kommer i forbi en, så stik endelig lige næsen derned, for den er virkeligt lækkert. Den dufter vildt dejligt, af, ja vanilje!
Efter sigende skulle dette være en ret eftertragtet, og en orkide med høj værdi for orkide samlere.
Orkideer er epifytter. Det vil sige, at de vokser på andre levende planter, oftest i træerne, hvor deres rødder kravler på træets bark og holder orkideen fast.


Pleje:
Den blomstre to gange om året.
Mens den blomstre skal den være fugtig hele tiden, men efter afblomstringen må den godt tørre ud mellem vandingerne.
Som alle andre orkideer vil den gerne have vand, enten fra vand bad eller fra en underskål.
De vil gerne have masser af lys, pas dog på om sommeren. Der kan solens stråler varme lidt for meget. Det bedste fif er at mærke på bladene om de er varme.
Om vinteren kan de ikke få for meget lys. Der skal de gerne placeres det sted i huset, hvor de får mest lys fra. Pas på med at lufte for meget ud om vinteren, hvor der står en orkide.
De er ikke glade for frost og meget kulde, det dør de meget nemt af. Flyt evt. orkideen væk fra vindueskarmen så længe.
Orkideer modtager ikke den store gødning i naturen, og har pr. princip heller ikke det store behov, dog kan det godt hjælpe en smule. Man kan få fine forskellige former for orkide gødning. Kold te er også en mulighed.
Det er min opfattelse af orkideer, at de generelt gerne vil stå i bark eller lign. Bare det ikke er jord. Nede i regnskoven sidder de jo som sagt oppe i træerne, og der er heller intet jord eller lign. omkring deres rødder. Derfor er det mit indtryk, at så meget luft omkring rødderne som muligt. Jeg har altid plantet dem i bark eller orkide jord, som også er en blanding med masser af struktur, så der er god plads til rødderne og deres luft.Synes godt om

Kommentarer