Plante spam... #2 Hjemme hos mor

Denne gang er det ikke mine planter som i skal kigge på. Men så alligevel lidt. Det er hjemme ved min mor, derfor er det også lidt mine planter. Jeg har ihvertfald været med til at købe størstedelen. Samt med sikkerhed plantet dem alle sammen om i tidernes morgen.

Billede 1:
Rød og sølv plante : Zebrablad (Tradescantia)
Røde blade : Musehaleaks (Peperomia Caperata Abricos)
Grøn sukulent i hjørnet: Pengetræ (Carssula Ovata)
Billede 2:
Alocasia Zebrina (planteguide Her )
Billede 3:
0range blomst : Inkakrone (Calathea Crocata) (Planteguide HER )

Stilen hjemme hos mine forældre, er slet ikke min. De kører Sort, hvid, grå og sølv. Respekt for det, det er deres stil og det er det, de elsker. Slet ikke mig, men det skal det jo heller ikke. Det er jo ikke mig, der bor der.

Men det er rigtigt fedt, at være med til at skabe et hjem som er langt væk fra ens egen stil. Det er vildt sjovt, at se udviklingen og være med til at lave et hjem hos dem.
Det sidste år har min mor flyttet sig rigtigt meget med hensyn til planter. Hun har altid elsket planter, men i takt med at jeg har fået flere i mit hjem, er hendes lyst også vendt stærkt tilbage.

Billede 1:
Zamioculcas sort
Alocasia Amazonica (Planteguide HER )
Billede 2:
Monstera (Panteguide HER)
Måneskin (Planteguide HER)
Billede 3:
Violin Figen (Planteguide HER)

En ting vi har tilfælles med hensyn til planter er, at de bestemt ikke behøver, at være de normale, dem alle kender.
Der må meget gerne gemme sig nogle sjove og finurlige nogen imellem.
Begge mine forældre er meget fascineret at deres Calathea (Little princess), da den bevæger sig meget. Krøller sig sammen om aften og folder sig ud om dagen. Det er sjov og spændende, at følge med i.

Billede 1:
Tradescantia Spathacea Tricolor (Planteguide HER )

Mine forældre er så heldige, at have nogle store lækre vinduer med vindues karme i stuen. Der kan stå mange flotte og store planter på.
I en del tid har der kun været orkideer, men med tiden har jeg fået hende overbevist om, at der sagtens kan stå andet end orkideer i vindues karmen.

Min mor er en af de største plante nyder jeg kender.
Hun kan bruge timer på at gå og kigge på alle sine nye planter og noget af det bedste hun ved er, en søndag på plante tur med mig. Det er nu altså også rigtigt hyggeligt. Det er vildt dejligt, at have en der også deler min nørdede tilgang til planter.

Billede 2:
Pengetræ
Monstera Obliqua (Planteguide HER)

Min mor har dog til tider haft svært ved at styre vandingen. Af den ene årsag, at hun simpelthen er så glad for hendes planter, at hun vil dem det bedste. Så de skal da have noget vand. Vi plejer at joke med, at mor vander planter om søndagen, og om mandagen kan jeg komme hjem og hælde alt vandet fra dem igen. 

Men det er slut nu, hun er nemlig blevet udstyret med en fugtmåler. Med den i hånden kan det ikke gå galt. Hun er nu bevidst om, hvilke planter der skal være fugtige og hvilke der gerne må være knastørre. Igen er hun på rette køl, og hendes planter trives.

En lille rundtur hos mor og hendes planter.
God fornøjelse

Calathea Orbifolia (Planteguide HER)

Calathea Little Princess (Planteguide kommer)

Synes godt om

Kommentarer