Planteguide Alocasia Zebrina

Dette er virkelig min diva. Den ter sig virkelig som det passer den. Så vil den have sol, og så vil den ikke have sol, så er den tørstig, så vil den gerne tørre ud. Man skulle tro det var et barn jeg havde købt. Når man ser bort fra dens mange store krav, så kan man virkelig ikke andet end at elske den. Dens lange, flotte stængler med zebra striber på og dens store flotte trekantede blade skaber en flot dekorativ dekoration i hjemmet.

Pleje:
Lys placering, men ikke fuld sol.
Den vil gerne holdes let fugtig, du må altså ikke glemme den alt for længe af gangen.
Pas på med ikke at hælde vandet ned præcis, hvor stænglerne er, dette kan nemlig nemt få dem til at rådne.
I vækst perioden vil den gerne gødes ved cirka hver 2-3 vanding. Vækst perioden er fra Marts til oktober.
Alocasiaen kan også godt lide et bad en gang imellem, da den er glad for overbrusninger. Den samme effekt som i regnskoven, når der kommer masser af regn ned på dens blade.


De fleste zabrinaer jeg har set her hjemme er en god stueplante størrelse, men de kan faktisk blive en menneske størrelse.
Da jeg var i USA for 4 år siden var der en lige uden for vores hotel (beklager, billedet er desværre gået tabt), denne Zebrina var på størrelse med mig. Den havde de største blade, som virkelig var store, flotte og grønne. Måske omkring en halv meter i bredden. Virkelig et smukt syn. Så det er bare med at passe jeres Zebrina flot, måske den bliver voksen en dag.

Synes godt om

Kommentarer

MadebyMalle
MadebyMalle,
Hej Casper. Jeg ville helt klart klippe dem af så tæt på jorden som muligt. Så man faktisk ikke kan se stænglen mere 😀😀
nouw.com/madebymalle
Åse
,
Hej! Jeg har et ret stort eksemplar, som desværre har fået brune pletter med gul kant. Pletterne sidder i kanten af bladene. Har du nogen ide om hvad det kan være, og hvad jeg skal gøre.
MadebyMalle
MadebyMalle,
Hej Åse. Det lyder som overvanding 😀
nouw.com/madebymalle