Planteguide.... Ananas plante.Ananas Comosus Variegatus, er en prydplante med dekorative blade og frugter. Frugterne er dog ikke spiselige. I den tropiske natur kan den blive to meter høj og bred. Under danske himmelstrøg kun 30-50 cm. Det er en nem plante og skal vandes regelmæssigt. Den skal vandes ned i rosetten, og derfra optager den vand. Så, hvis der er vand nede i rosetten, så skal den ikke have mere vand. Jeg har ikke indtryk af, at gødning er ret relevant med denne plante. Det er i hvert fald det alle forskrifterne siger.

Ananasplanten kaldes også for anti-snorke-planten Navnet skyldes, at den angiveligt kan hjælpe på snorken. Bladene danner ilt. Ikke om dagen, men om natten, ligesom den udskiller et betændelseshæmmende enzym. De to ting i forening skulle hjælpe. Har du en sengemakker, der trækker torsk i land, så er denne måske sagen.

Pleje: Ananas planten vil gerne have så meget lys som muligt. De vil gerne stå i varm temperatur, 18-21°C er ideelt. Det er en super sjov plante. En plante, der er dekorativ og rigtig fin at have i hjemmet. Hvis man synes, at man har nok kaktusser og sukkulenter, er denne måske sagen.


Synes godt om

Kommentarer

Helle
,

Hej Malle, hvordan holder man liv I planten ? Min lille ananas top endte med at blive gul og bøje, og efter et par dage døde planten - har jeg gjort noget forkert?

MadebyMalle
MadebyMalle,
Det sker for planten. når den "afblomstre" så dør mor planten, men hvis den har haft det godt, skulle der gerne være kommet små babyer som så kan fylde potten derefter. Og er du rigtigt go kommer der også ananas på dem. (det har jeg set ske en gang)
nouw.com/madebymalle
MadebyMalle
MadebyMalle,
Så du har ikke gjort noget forkert i mine øjne.
nouw.com/madebymalle