Planteguide... Clivia

Jeg er den heldige ejer af sådan en skabning. Den har faktisk sådan lidt gået i arv.
Den er taget som et sideskud fra en af mine farmors clivia og givet til min mor.
Da hun mente at den trængte til lidt ferie, kom den med mig hjem. Det skal lige siges, at hun flere gange har forsøgt at få den hjem igen.
Men man kan altså ikke bare bortadoptere ens baby, også selvom der er plads igen. Niks!! Nu elsker jeg den!! Dog er jeg ikke helt sikker på, at den elsker mig. Min mor har flere gange fået den til at blomstre, som jo er et tegn på velvære.
Dette er dog ikke tilfældet her

Cliviaen har store, gulorange til røde trompetformede blade på meget tykke stængler. Den blomstrer villigt om foråret. Efter afblomstring er der smukke røde bær.

Pleje:
Om sommeren skal planten vandes og gødes rigeligt.
Tåler god varme, men behøver ikke direkte sol! Øst/vestvindue er passende.
Overbrusninger på varme dage er gavnlige.
I hviletiden, mellem september og februar vandes Cliviaen sparsomt. Jorden må dog aldrig tørre helt ud.
Temperaturen i hvile perioden må også meget gerne falde


Når den begynder at sætte en stilk med blomsterstande på, så er det vigtigt ikke at vande mere før den er vokset helt ud (op over bladene) ellers stanser man væksten og så blomstre den helt nede ved bladene. Jo lysere og køligere den står, jo hurtigere kommer blomsterperioden.

Planten har fået navn efter hertuginden af Northumberland, Lady Charlotte Clive, der angiveligt skal have været den første, som dyrkede den oprindeligt sydafrikanske skovblomst, som siden blev til netop Clivia.

Tak for lån af billeder af den udsprungne Clivia. Tak Anne Maarbjerg Rasmussen :)

Synes godt om

Kommentarer