Planteguide.... GummitræDette er intet mindre end et mirakel. Tag denne plante, stil den i din stue og se den vokse og blive større og flot, velvidende at den trives i Asien og i Amazonas.
Kært barn har mange navne: Ficus Elastica, Gummiplante, Gummitræ og Gummifigen, er kun et lille udpluk af dem.
Den mest normale af alle sorterne er Ficus Robusta. Den har mørkegrønne, store, flotte blade. Ja jeg elsker dem. hvad sir i??
Ficus ela­stica 'Decora' har rød midterstribe og skudspids. Ficus elastica 'Marmorata' har hvidbrogede blade. Ficus elastica 'Schrijveriana' har gulligeplettede bla­de.

Pleje:
Den vil gerne have masser af lys. Om sommeren kan man med rigtig god succes tage den med udenfor og stille den på et af de mest solbeskinnet steder i haven.
Om vinteren vil den helst ikke stå alt for lunt. 7-12 grader, hvis det er muligt. Jeg tænker, at et koldt soveværelse måske var en god mulighed. Bare husk den stadig gerne vil have masser af sol. Om sommeren er det almindelig temperaturer som Danmark nu kan levere.
Rigeligt med vand om sommeren, specielt, hvis i har sat den udenfor, hvor solen virkelig varmer på den. Så er det måske 2-3 gange om ugen. Vinteren er det måske hver 10-14 dage den skal have vand.
Om sommeren kan det være en rigtigt god ide at smide den i bruseren specielt hvis de står indenfor, da de rigtigt godt kan lide at have det fugtigt.

Synes godt om

Kommentarer