Planteguide... Hjortetaksbregne

Slap af folkens, dette er en fed plante. Ønsker man en plante, der er anderledes og ser speciel ud, så er denne plante lige sagen!

Planten ønsker ikke at have vand på bladene, som i overhovedet ikke! Det er super vigtigt!

Hjortetakbregne (Platycerium bifurcatum) er en taknemmelig stueplante, som kan klare sig under de fleste forhold. Den vokser som epifyt på andre planter i naturen. De skjoldformede blade sidder tættest på stammen, og deres funktion er at opsamle nedfaldsblade fra andre planter. Skjoldbladene er først grønne, senere bliver de grovere og brune. Udfra skjoldbladene kommer de sporebærende blade. De sørger for forplantningen, og det er også disse blade, der har givet planten sit navn Hjortetak.

Pleje:


Trives ved normal stuetemperatur.
Hjortetakbregnen er tilpasset steder, hvor der ikke er meget vand eller næring til rådighed. Den skal derfor tørre ud i mellem vandingerne.

De sporebærende blade, som de grønne blade kaldes, tåler ikke at få vand på sig. Når planten skal vandes kan man sænke den ned i en skål i 10 minutters tid. Det gøres ca. 1 – 2 gange om ugen.

Planten er rimelig taknemmelig, når det kommer til lys, eller mangel på samme. Den kan både tåle at have en mørkere placering i stuen, eller stå i et vindue – så længe den ikke får direkte sollys.

Synes godt om

Kommentarer