Planteguide Monstera Obliqua

Ser vi bort fra den monstera som vi alle kender, synes jeg, at dette nok er den fedeste af dem alle sammen. Jeg er totalt skudt i den.
Dens fine, mellemstore blade med små huller i er virkelig flotte. Den kendetegnet grønne farve fra monstera er så flot, også på de mindre planter.
Forskellen på denne og de "Normale" monstera er, at denne kravler. Dette er ikke en plante, der stiger i vejret og bliver stor og voluminøs som de andre. I stedet er dette en af dem, der kravler hen af bordet eller ud over hylden og ud i luften.

Den minder mig om en ost, med alle de sjove små, finurlige huller.
Det kan måske også være derfor, at der er nogle, der kalder den Swiss Cheese Plan. Jeg tænker, at jeg ikke er den eneste, der for lyst til ost, når jeg kigger på den :)


Sidder i derhjemme og mangler en af de populære IT Planter, så skal du have fingrene i denne. Den er TOP moderne og virkelig flot og dejlig.
Pleje:
Trives bedst i indirekte sol eller i halvskygge.
Den vil gerne tørre forholdsvis ud mellem vandingerne og kan godt lide et ret fugtigt miljø. Derfor er et brusebad jævnligt en rigtig god ide.
I vækst perioden marts- oktober vil den gerne gødes en gang om måneden.

Hvis den for brune blade?
Dette skyldes gerne træk. Derfor er den ikke super god at have stående i et vindue som åbnes med jævne mellemrum. Det er en skygge plante og behøver derfor ikke konge pladsen i vindueskarmen.
Gule blade?
Så er den blevet vandet for meget eller har fået mere gødning end den har brug for.

Den formeres nemmest ved at stiklingeformere den.

Synes godt om

Kommentarer