Sommer, sol og hyldeblomst.

Det er lige nu der er høj sæson.


Høj sæson for hyldeblomsten. Den står i fuld flor, og er klar til at blive plukket.
Der findes sindssygt mange lækre opskrifter og ideer med hyldeblomst. Men, man behøver ikke opfinde den dybe tallerken, hvis du spørger mig. Hyldeblomstsaft er ikke mindre end fantastisk og en lækker nem opskrift.

Sidste år lavede jeg et indlæg med opskriften på, hvordan jeg laver hyldeblomstsaft.

Jeg er forfærdelig afhængig af hyldeblomstsaft. Helst den man laver selv.

Derfor er jeg i fuld gang med årets høst. Det er super nemt, og smager simpelthen for dejligt.
Det eneste jeg synes er træls er, at det skal trække i 3-4 dage i køleskabet.
Når jeg går i gang med en portion, så vil jeg smage NU!

Opskrift:
40-50 blomsterskærme
1 kg. sukker
2 liter vand
3-4 citroner, køb dem nu økologiske så de ikke er sprøjtet med alt muligt skidt.

Vand og sukker koges, så sukkeret er helt væk.
Blomster og citroner tilsættes og det køles ned.
Hokuspokus i køleskabet i 3-4 dage, og så er der hyldeblomst.
Rør gerne i det et par gange om dagen.
Smag om i synes den er stærk nok efter 3 dage, ellers lad den stå en dag mere.
Hældes på flasker og i køleskabet med dem.
Et godt fif: Skyld flaskerne i kogende vand inden.
Så er de tip top klar.

Man kan også fylde små isterningsposer med saften.
Sådan at man bare skal tage en eller to ud af fryseren når man vil have et glas. God fornøjelse
.

  • Sommer

Synes godt om

Kommentarer